Модуляторний і комодуляторний вплив препарату NSC-631570 на функціональну активність перитонеальних макрофагів мишей in vitro - Сківка, Л.М.; Позур, В.В.; Рудик, М.П.; Федорчук, О.Г.; Гром, М.Ю. (Доповіді НАН України, 2012)
Дослiджували вплив пухлино-селективного препарату NSC-631570 (Ukrain), застосованого самостiйно та у поєднаннi з патогенасоцiйованими бiополiмерами грампозитивних
(пептидоглiкан, лiпотейхоєва кислота, екстракт цитоплазматичних мембран Staphylococcus aureus) та грамнегативних (лiпополiсахарид Escherichia сoli) бактерiй на метаболiчну активнiсть перитонеальних макрофагiв мишей in vitro. Показано, що при
самостiйному застосуваннi NSC-631570 спричиняє помiрне посилення киснезалежного
метаболiзму iнтактних клiтин i зростання їх аргiназної активностi. Спрямованiсть
комодуляторної дiї препарату залежить вiд вихiдного функцiонального стану фагоцитiв. Исследовали влияние опухоле-селективного препарата NSC-631570 (Ukrain), примененного
самостоятельно, а также в сочетании с патогенассоциированными биополимерами грампозитивных (пептидогликан, липотейхоевая кислота, экстракт цитоплазматических мембран Staphylococcus aureus) и грамнегативных (липополисахарид Escherichia сoli) бактерий на
метаболическую активность перитонеальных макрофагов мышей in vitro. Показано, что
при самостоятельном использовании NSC-631570 вызывает умеренное усиление кислородзависимого метаболизма интактных клеток и увеличение их аргиназной активности. Направленность комодуляторного действия препарата зависит от исходного функционального состояния фагоцитов. The effects of сancer-selective drug NSC-631570 (Ukrain) used alone and in combination with
pathogen-associated polymers of Gram-positive (peptidoglycan, lipoteichoic acid, and cytoplasmic
membrane extraction of Staphylococcus aureus) and Gram-negative (Escherichia сoli lipopolysac-
charide) bacteria on mouse peritoneal macrophage metabolic activity in vitro are investigated. It is
shown that NSC-631570, as used alone, causes a moderate enhancement of oxidative metabolism
and arginase activity of intact peritoneal macrophages. The co-modulatory effect of the preparation
depends on the initial functional state of phagocytes.