Спинтроника и ее вклад в элементную базу информатики. Ч.1 - Войтович, И.Д.; Корсунский, В.М. (Математичні машини і системи, 2014)
В статье описаны магниторезистивные считывающие головки, магниторезистивная память, такие основные понятия спинтроники, как спин-поляризованный электрический ток, спин-ток, а также явление спин-транспортного перемагничивания. У статті описані такі важливі внески спінтроніки в елементну базу інформатики, як магніторезистивні зчитувальні голівки й енергонезалежна магніторезистивна оперативна пам'ять, такі основні поняття спінтроніки, як спін-поляризований електричний струм, спін-струм, а також явище спін-транспортного перемагнічування. The paper describes such important contributions of spintronics to element base of computer science as magnetoresistive read heads and non-volatile magnetoresistive random-access memory, such basic concepts of spintronics as spin-polarized electric current, spin current and spin-transport phenomenon of reversal magnetization.