Розв’язання прикладної задачі вимірювання залишкових напружень у відновлювальному покритті методом комп’ютерної обробки результатів тензодатчика опору - Середенко, В.М.; Пономаренко, А.М. (Математичні машини і системи, 2014)
У статті запропонований спосіб комп’ютерної обробки результатів вимірювання залишкових напружень у покриттях відновлених колінчастих валів автомобілів моделі ЗІЛ-162. Отримана порівняльна характеристика значень залишкових напружень у відновлених і нових колінчастих валах автомобілів моделі ЗІЛ-162. В статье предложен способ компьютерной обработки результатов измерения остаточных напряжений в покрытиях восстановленных коленчатых валов автомобилей модели ЗИЛ-162. Получена сравнительная характеристика значений остаточных напряжений в восстановленных и новых коленчатых валах автомобилей модели ЗИЛ-162. A method of computer processing of the results of measurement of residual stresses in the covers of reduced automobile crankshafts of ZIL-162 models is suggested in the paper. The comparative characteristic of residual stresses in the reduced and new automobile crankshafts of ZIL-162 models is obtained.