Функції управління і нагляду в ризик-орієнтованому підході до управління безпекою - Гречанінов, В.Ф.; Бєгун, В.В. (Математичні машини і системи, 2014)
У статті розглядаються сучасні проблеми регулювання безпеки в Україні. Описані функції управління й нагляду в управлінні безпекою в їх сучасному розумінні й ролі у процесах управління ризиками. Запропоновано нову стратегію і структуру державного нагляду на основі ризик-орієнтованого підходу. Оцінені ймовірності помилок контролю ризику за різними стратегіями державного контролю. В статье рассматриваются современные проблемы регулирования безопасности в Украине. Описаны функции управления и надзора в управлении безопасностью в их современном понимании и роли в процессах управления рисками. Предложены новая стратегия и структура государственного надзора на основе риск-ориентированного подхода. Оценены вероятности ошибок контроля риска по разным стратегиям государственного контроля. The article deals with the modern problems of safety regulation in Ukraine. The functions of management and supervision of safety management in the modern sense and their role in the risk management process are described. A new strategy and structure of state supervision on the risk-based approach is suggested. The probabilities of risk control errors under different strategies of governmental regulation are estimated.