Зростання характеристичних функцій ймовірнісних законів - Кінаш, О.М.; Пароля, М.І.; Шеремета, М.М. (Доповіді НАН України, 2012)
Для аналiтичних у крузi характеристичних функцiй ймовiрнiсних законiв у термiнах узагальнених порядкiв встановлено зв’язок мiж зростанням максимуму модуля i спаданням суми “хвостiв” ймовiрнiсного закону. Для аналитических в круге характеристических функций вероятностных законов в терминах обобщенных порядков установлена связь между возрастанием максимума модуля и убыванием суммы “хвостов” вероятностного закона. For the characteristic functions, which are analytic in a disk, of probability laws in terms of generalized orders, the relation between the modulus maximum growth and the decrease of a sum of “tails” of a probability law is established.