Наближене обчислення коефіцієнтів Фур'є функцій трьох змінних з використанням сплайн-інтерфлетації на класі диференційовних функцій - Литвин, О.М.; Нечуйвітер, О.П. (Доповіді НАН України, 2012)
Дослiджуються кубатурнi формули обчислення коефiцiєнтiв Фур’є функцiй трьох змiнних з використанням сплайн-iнтерфлетацiї на класi диференцiйовних функцiй. Iнформацiю про функцiю задано її слiдами на системi взаємно перпендикулярних площин,
лiнiй та значеннями функцiї у вузлових точках. Отримано оцiнки похибки кубатурних формул. Исследуются кубатурные формулы вычисления коэффициентов Фурье функций трех переменных с использованием сплайн-интерфлетации на классе дифференцируемых функций. Информация о функции задана ее следами на системе взаимно перпендикулярных плоскостей и линий и значениями функции в узловых точках. Получены оценки погрешности кубатурных формул. With the use of the spline-interflatation on a class of differentiable functions, the cubature formulas
for Fourier coefficients of the functions of three variables are studied. The information about a function is set by its traces on a system of mutually perpendicular planes and lines, as well as by the
values of the function at knots. The estimates of errors of the cubature formulas are obtained.