Морфоекологічні особливості будови діафрагми кажанів (Chiroptera; Vespertilionidae, Rhinolophidae) - Ковальова, І.М.; Тараборкін, Л.А. (Доповіді НАН України, 2012)
Проведено порiвняльно-гiстохiмiчне дослiдження дiафрагми кажанiв родин Vespertilionidae та Rhinolophidae. Встановлено статистично достовiрну вiдмiннiсть у будовi дiафрагми вивчених родин кажанiв. Вказанi вiдмiнностi пов’язанi, зокрема, з рiзним ступенем використання антиортостатичного положення кажанами. Выполнено сравнительно-гистохимическое изучение диафрагмы рукокрылых семейств Vespertilionidae и Rhinolophidae. Установлено статистически достоверное различие в строении диафрагмы изученных семейств рукокрылых. Указанные отличия связаны, в частности, с различной степенью использования антиортостатичного положения рукокрылыми. The comparative histochemical investigation of bats’ diaphragm in Vespertilionidae and Rhinolophidae families has been fulfilled. Statistically reliable differences in the structure of bats’ diaphragm have been established. The indicated differences are connected with the different degrees of using the antiorthostatic position by bats.