Моделі та методи аналізу і прогнозування складних процесів - Таран, В.М. (Математичні машини і системи, 2014)
Проаналізовано моделі та методи, які застосовуються до моделювання та прогнозування складних стохастичних процесів. Наведено класифікацію моделей та основних методів прогнозування. Для отримання об’єктивного прогнозу запропоновано використовувати декілька методів та моделей. Проанализированы модели и методы, которые применяются к моделированию и прогнозированию сложных стохастических процессов. Приведена классификация моделей и основных методов прогнозирования. Для получения объективного прогноза предложено использовать несколько методов и моделей. Models and methods models which are used to the design and forecasting of difficult processes are analyzed. Classification of models and basic methods of forecasting is shown. It is suggested for the receipt of objective prediction to utilize a few methods and models at the same time.