Comparison of networks simulators in IP networks - Davies, J.N.; Comerford, P.; Grout, V.; Verovko, M.V.; Stasiuk, S.S. (Математичні машини і системи, 2014)
При проведенні досліджень у галузі комп’ютерних мереж широкого розповсюдження набуло використання симуляторів для створення мережі для дослідження. Завдання вибору симулятора, що є найбільш придатним для конкретних досліджень, є досить складним, оскільки існує велика кількість мережевих симуляторів, що мають високі стандарти якості та пройшли перевірку часом. Завдання вибору симулятора також ускладнюється необхідністю усвідомлення достовірності отриманих результатів. У даній статті представлено дослідження симуляторів мереж Ns-2, Ns-3, Oрnet, PacketTracer, Gns3 та Matlab. Порівняння роботи симуляторів проводилося на основі продуктивності IP-мереж із налаштованим захистом. Для отримання справедливих висновків результати роботи симуляторів порівнювались із результатами реальних фізичних мереж. При проведении исследований в области компьютерных сетей широкое распространение получило использование симуляторов для создания сети для исследований. Задача выбора симулятора, наиболее подходящего для конкретных исследований, является достаточно сложной, поскольку существует большое количество сетевых симуляторов, которые имеют высокие стандарты качества и прошли проверку временем. Задача выбора симулятора также осложняется необходимостью осознания достоверности полученных результатов. В данной статье представлено исследование симуляторов сетей Ns-2, Ns-3, Oрnet, Packet Tracer, Gns3 и Matlab. Сравнение работы симуляторов проводилось на основе производительности IP-сетей с настройками защиты. Для получения справедливых выводов результаты работы симуляторов сравнивались с результатами реальных физических сетей. Under conducting the researches in the field of Computer Networks usage of simulators for network creation became widespread. The task of choosing a simulator that is most appropriate for specific researches is quite difficult because there are a large number of network simulators with high quality standards and have passed the test of time. The task of choosing simulator became more complicated because of necessity of awareness of obtained results. This paper presents the study of Ns-2, Ns-3, Oрnet, Packet Tracer, Gns3 and Matlab networks simulators. Comparison of simulators was conducted on the base of efficiency of IP-networks with security settings. To receive realistic conclusions the results of simulators performance have been compared with the results of real physical networks.