Проблеми ефективного розв’язування систем нелінійних рівнянь на багатопроцесорних комп’ютерах MIMD-архітектури - Яковлєв, М.Ф.; Нестеренко, А.Н.; Бруснікін, В.М. (Математичні машини і системи, 2014)
У роботі пропонуються модифікований метод та алгоритм розв’язування систем нелінійних рівнянь (СНР) для комп’ютерів MIMD-архітектури. Наведені часи розв’язування СНР різних порядків, визначені коефіцієнти прискорення та ефективності використання запропонованого методу. В работе предлагаются модифицированный метод и алгоритм решения систем нелинейных уравнений (СНУ) для компьютеров MIMD-архитектуры. Приведены времена решения СНУ разных порядков, определены коэффициенты ускорения и эффективности использования предложенного метода. The paper deals both with modified method and algorithm intended for the solving of non-linear systems (NLS) for MIMD-architecture computers. Times required for the solving of NLSs of various orders are given; acceleration and efficiency coefficients for the proposed method are determined, as well.