Адаптивное управление обучением на основе синергетического подхода - Мазурок, Т.Л. (Кибернетика и вычислительная техника, 2013)
В рамках развития синергетической модели управления обучением разработана модель системы межпредметных связей. Сформирована структурно-параметрическая модель системы межпредметных связей, позволяющая автоматизировать адаптивный процесс интегрирования учебных дисциплин на основе использования нейро-нечеткого анализа и сети Хопфилда для определения коэффициентов интеграции. Приведены результаты компьютерных экспериментов. В межах розвитку синергетичної моделі управління навчанням розроблено модель системи міжпредметних зв’язків. Сформовано структурно-параметричну модель системи міжпредметних зв’язків, що дозволяє автоматизувати адаптивний процес інтегрування навчальних дисциплін на основі використання нейрон-нечіткого аналізу та мережі Хопфілда для визначення коефіцієнтів інтеграції. Наведено результати комп’ютерних експериментів. The purpose of this article is to develop a means of improving the properties of adaptive control actions on the part of an automatization computer-aided teaching control system based on a synergistic approach and its realization of intellectual technologies, taking into account the characteristics of integrative teaching material.