Об эффективном методе построения линейных аналитических аппроксимаций в гравиметрии (локальный вариант) - Якимчик, А.И. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Запропоновано метод побудови лiнiйних аналiтичних апроксимацiй (у локальному варiантi) поля сили тяжiння за даними на поверхнi Землi. На пiдставi використання лiнiйної аналiтичної апроксимацiї поля можливе знаходження набору лiнiйних трансформацiй аномального поля. A method of construction of linear analytical approximations (local variant) of the gravity field from data measured on Earth’s surface is proposed. Using the linear analytical approximation of the field, it is possible to find a set of linear transformations of an anomalous field.