Использование XBRL для формирования информационного ресурса - Хорозов, О.А. (Компьютерная математика, 2010)
Рассмотрено расширение таксономии языка XBRL финансовой отчетности предприятий Украины и формирование XBRL-документов. XBRL позволяет экспортировать данные во внешнюю информационную систему, не зависимо от программной платформы абонента. Спроектирована информационная система мониторинга финансового состояния предприятий, которая включает организацию информационного хранилища статистических показателей, расчет ключевых показателей деятельности (KPI), и формирование отчетов. Розглянуто розширення таксономії XBRL на базі фінансової звітності України. Запропоновано технологію формування структурованих документів з використанням мови XBRL, яка дозволяє експортувати дані у зовнішні інформаційні системи незалежно від програмної платформи реципієнта. Спроектована інформаційна система включає в себе розрахунок ключових показників діяльності, організацію інформаційного сховища статистичних показників та формування звітів. An extension of the XBRL taxonomy on the basis of accounting standard of Ukraine is considered. A technology of forming the structured documents using XBRL is proposed. XBRL allows data export to external systems independently of a program platform of a recipient. The information system is designed that includes the calculation of key performance indicators (KPI), organization of depository of statistical indexes and formations of reports.