Формат долгосрочного хранения электронных документов - Мелащенко, А.О.; Перевозчикова, О.Л.; Скарлат, Е.С. (Компьютерная математика, 2011)
Рассмотрены задачи внедрения форматов файлов для долгосрочного хранения электронных документов. Проанализированы существующие форматы файлов и аргументирована целесообразность использования формата PDF/A для архивного хранения электронных документов. Предложены основные направления работ по обеспечению последней стадии жизненного цикла документов – архивного хранения. Розглянуто деталі впровадження форматів файлів для довгострокового зберігання електронних документів. Проаналізовано існуючі формати файлів і зазначено основні аргументи доцільності використання формату PDF/A для архівного зберігання електронних документів. Запропоновано основні напрямки діяльності по забезпеченню останньої стадії життєвого циклу документів – архівного зберігання. Implementation details of file formats for long-term preservation are described. An analysis of existing file formats and main reasonable arguments of expediency of the exertion of PDF/A format for archive preservation of electronic documents are considered. A basic course of activities which provide a last stage of document lifecycle, i.e., their archival storage, is proposed.