Електрична сприйнятливість замагніченої електронної плазми з урахуванням анізотропії температури в рамках квантової теорії поля - Дяченко, М.М.; Мирошніченко, В.І.; Холодов, Р.І. (Доповіді НАН України, 2012)
Методами квантової теорiї поля дослiджується електрична сприйнятливiсть анiзотропної електронної плазми в однорiдному магнiтному полi. Знайдено електричну
сприйнятливiсть замагнiченої електронної плазми з урахуванням анiзотропiї температури в лiнiйному наближеннi та квантовi поправки до неї. Проводиться перевiрка одержаних формул з вiдповiдними виразами фiзики плазми та оцiнка квантових поправок. Методами квантовой теории поля исследуется электрическая восприимчивость анизотропной электронной плазмы в однородном магнитном поле. Найдена электрическая восприимчивость замагниченной электронной плазмы с учетом анизотропии температуры
в линейном приближении и квантовые поправки к ней. Проводится проверка полученных
формул с соответствующими выражениями физики плазмы и оценка квантовых поправок. The electric susceptibility of an anisotropic electron plasma in a uniform magnetic field is studied
by quantum field theory methods. The electric susceptibility of a magnetized electron plasma with
regard for the temperature anisotropy in the linear approximation has been found, as well as its
quantum corrections. The obtained formulas have been compared with the corresponding expressions
of plasma physics, and the estimation of quantum corrections has been done.