Об алгоритме синтеза реляционного каркаса. Постановка задачи и формализация - Панченко, Б.Е. (Компьютерная математика, 2012)
Предложен алгоритм синтеза новой модели данных – реляционного каркаса – на основе многозначных зависимостей ключевых атрибутов. Использованы N-арные таблицы для моделирования связей степенью H:G. Решается проблема модифицируемости схемы р Запропоновано алгоритм синтезу нової моделі даних – реляційного каркасу – на основі багатозначних залежностей ключових атрибутів. Використано N-арні таблиці для моделювання зв’язків степенем H:G. Вирішується проблема модифікаційності схеми реляційного сховища даних. The algorithm of a new data model synthesis (relational framework) based on multivalued dependencies of key attributes is proposed. N-ary tables are used to simulate the relations by the H:G degree. The problem of modifiability of the relational data warehouse structure is solved.