Оптимізація обчислень за допомогою універсального використання програми OpenCL з "векторними" та "скалярними" GPU - Лавренюк, А.М.; Лавренюк, С.І. (Компьютерная математика, 2012)
Розглянуто питання застосування шаблонів функцій мови програмування С++ для задачі універсального використання мови програмування OpenCL при оптимізації обчислень за допомогою GPU в грід-мережі та на кластерах, побудованих на базі GPU, що використовують різну архітектуру GPU. Рассмотрен вопрос применения шаблонов функций языка программирования С++ для задач универсального использования языка программирования OpenCL при оптимизации вычислений с помощью GPU в грид-сети и на кластерах, построенных на базе GPU, которые используют различную архитектуру GPU. Using template functions from C ++ programming language for the problems of universal use of OpenCl programming language in optimization of computations with GPU in the grid and on the GPU-based clusters, which use different architecture of GPU, is considered.