Статистична термопружна рівновага двошарової М-кутної труби за її обтискання та фрикційного нагрівання - Карпюк, Л.А.; Білан, Б.С. (Компьютерная математика, 2012)
Наукова стаття стосується вивчення термопружної контактної взаємодії двошарових трибосистем з геометричними недосконалостями, які перебувають під впливом рівномірно розподілених стискувальних нормальних напружень та фрикційного теплоутворення. Сформульовано та на основі застосування методу збурення форми границі побудовано наближені розв’язки нових плоских статичних задач термопружності для двошарових трибосистем. Сформулировано и на основе использования метода возмущения формы границы построены приближенные решения статистических задач термоупругости для двухслойных трибосистем. And formulated on the basis of the method of perturbation of boundary shape based on approximate solutions of the new-static thermoelasticity problem for two-layer triathl systems.