Можливі моделі фінансового вирівнювання на шляху до оптимізації міжбюджетних відносин - Гудима, А.В. (Компьютерная математика, 2012)
Розглядаються можливі моделі фінансового вирівнювання для використання в Україні. Показано вплив і наслідки горизонтального та вертикального вирівнювання. Подано список загальних рекомендацій щодо розробки власного механізму фінансової еквілізації. Рассматриваются возможные модели финансового выравнивания для использования в Украине. Показано влияние и результаты горизонтального и вертикального выравнивания. Представлен список общих рекомендаций касательно разработки собственного механизма финансовой эквилизации. The possible models of financial equalization for Ukraine are examined. An influence of the effects of horizontal and vertical equalization is described. A list of general recommendations on own financial mechanism developing is given.