Эпюрное представление информации в нечетких байесовских сетях - Веревка, О.В. (Компьютерная математика, 2013)
Представленные результаты позволяют проводить вероятностно корректное байесовское оценивание на нечетких сетях любой конфигурации. Получены условия согласованности ортогональных проекций нечеткой оценки многомерной вероятности, интерпретируемой как отношение на носителе специального вида, и определен подход к выполнению нечетких сетевых вычислений. Представлені результати дозволяють виконувати ймовірнісно коректне байєсівське оцінювання на нечітких мережах довільної конфігурації. Отримано умови узгодженості ортогональних проекцій нечіткої оцінки багатовимірної ймовірності, яку інтерпретовано як відношення на носії спеціального виду, і визначено підхід до виконання нечітких мережевих обчислень. The results presented allow to perform the correct probabilistic Bayesian estimating on fuzzy networks of an arbitrary configuration. The consistency conditions of the orthogonal projections of probability fuzzy multidimensional estimates, interpreted as a relation on the support of a special type are derived. An approach to fuzzy network computations is defined.