Особливості реалізації схем розпаралелювання процесів пошуку оптимальних рішень на кластерних архітектурах - Криковлюк, О.О. (Компьютерная математика, 2013)
Запропоновано один із можливих підходів до розробки моделей та сценаріїв процесів пошуку оптимальних рішень з використанням кластерних обчислювальних систем. Розглянуто особливості реалізації зазначеного підходу на прикладі острівної моделі паралельного генетичного алгоритму. Предложен один из возможных подходов к разработке моделей и сценариев процессов поиска оптимальных решений с использованием кластерных вычислительных систем. Рассмотрено особенности реализации указанного подхода на примере островной модели параллельного генетического алгоритма. An approach to a design of models and scenarios of optimal decisions searching processes with the use of cluster computing systems is proposed. The applications of this approach on the example of island model of parallel genetic algorithm are considered.