Математична модель українського ключа-автентифікатора - Корольов, В.Ю.; Поліновський, В.В.; Ходзінський, О.М. (Компьютерная математика, 2013)
Представлено вітчизняний ключ для автентифікації користувачів, – опис, аналіз та пропозиції використання засобу автентифікації користувачів інформаційних систем на базі українського ключаавтентифікатора (УАК). Створено математичну реляційну модель системи автентифікації користувачів інформаційних систем на базі УАК. Побудовано комбінаторну модель ключа та зчитувача. Представлено загальну методику розрахунку кількості комбінацій і довжин коду. Показано, що система УАК-зчитувач дозволяє отримати довжину коду, яка відповідає криптографічним стандартам. Представлен отечественный ключ для аутентификации пользователей, – описание, анализ и предложения по использованию средства аутентикации пользователей информационных систем на базе УАК. Разработана математическая реляционная модель системы аутентификации пользователей информационных систем на базе УАК. Построена комбинаторная модель ключа и считывателя. Показано, что система УАК-считыватель позволяет получить длину кода, соответствующую криптографическим стандартам. The national key for authentication is presented. A description, analysis and proposals for the use of the authentication of users of information systems based on the Ukrainian-key Authenticator (UAC) are given. The mathematical logical model of the users authentication system for information systems based on Ukrainian-key authenticator (UAC) is discussed. Constructions of the combinatorial model key and reader are discussed. It was shown, that the system UAK-reader gives the code length corresponding to cryptographic standards.