Про оцінювання обчислених невизначеностей - Лапко, О.В. (Компьютерная математика, 2013)
Для вибору більш адекватного рішення за умов невизначеності розглядаються способи оцінки результатів обчислення останньої. Наведені також приклади задач, які більш наочно ілюструють способи оцінки результатів різних підходів. Для выбора более эффективного подхода к вычислению неопределенности рассматриваются способы оценки результатов вычисления неопределенности. Приведены также примеры задач, которые более наглядно иллюстрируют способы оценки эффективности подходов. In the article discusses how to assess the results of calculation of uncertainty to select a more efficient approach to the calculation of the uncertainty. Also there are given examples of problems which are more clearly illustrating the methods of evaluation approaches.