Виявлення змін у потоці відеоданих на основі аналізу багатовимірних часових рядів - Бодянський, Є.В.; Машталір, С.В. (Доповіді НАН України, 2012)
Запропоновано модель багатовимiрних часових рядiв, яка настроюється, на базi модифiкацiї алгоритму експоненцiйно зваженої стохастичної апроксимацiї для задачi пошуку змiн у вiдеоданих. Предложена настраиваемая модель многомерных временных рядов на базе модификации
экспоненциально взвешенной стохастической аппроксимации для задачи поиска изменений в видеоданных. The multidimensional time series adjusted model is offered on the basis of a modification of the
exponentially self-weighted stochastic approximation for the search for video changes.