Композиційно-номітативні логіки часткових та неоднозначних предикатів - Шкільняк, С.С. (Компьютерная математика, 2014)
Досліджено чисті першопорядкові логіки часткових однозначних, тотальних неоднозначних та часткових неоднозначних предикатів. Розглянуто низку розширень цих логік за допомогою узагальнених реномінацій та спеціальних предикатів-індикаторів наявності значення для змінних. Описано мови та семантичні моделі таких логік, досліджено їх семантичні властивості, для різних класів цих логік запропоновано числення секвенційного типу. Исследованы чистые первопорядковые логики частичных однозначных, тотальных неоднозначных и частичных неоднозначных предикатов. Рассмотрен ряд расширений этих логик с помощью обобщенных реноминаций и специальных предикатов-индикаторов наличия значения для переменных. Описаны языки и семантические модели таких логик, для разных классов этих логик предложены исчисления секвенциального типа. We study pure fisrt-order logics of partial single-valued, total multi-valued and partial multi-valued predicates. Various extensions of the introduced logics with generalized renominations and special variable definedness predicates are considered. For such logics, we define languages and semantic models, investigate their semantic properties and specify sequent calculi.