Синтетическое равновесие Курно – Штакельберга – Нэша - Горбачук, В.М. (Теорія оптимальних рішень, 2003)
The modification of Stackelberg equilibrium modification, where a leader is a player with lower payoff at the Cournot – Nash equilibrium, is suggested. If payoffs are growing in time due to technological progress, then such a modification has a necessary interpretation. It is showed why a player with better technology may not be willing to deviate from the synthetic equilibrium. The case when a leader is a player with higher payoff at the Cournot – Nash equilibrium is considered as well. Запропоновано модифікацію рівноваги Штакельберга, де лідером є учасник з меншим виграшем за рівноваги Курно – Неша. Якщо виграші з часом збільшуються за рахунок технологічного прогресу, то така модифікація має необхідну інтерпретацію. Показано, чому учаснику з кращою технологією може бути невигідним відхилятися від синтетичної рівноваги. Розглянуто й випадок, коли лідером є учасник з більшим виграшем у рівновазі Курно – Неша. Предложена модификация равновесия Штакельберга, где лидером является фирма с меньшим выигрышем в равновесии Курно-Нэша. Если выигрыши со временем возрастают за счет технологического прогресса, то такая модификация имеет необходимую интерпретацию. Показано, почему участнику с лучшей технологией может быть невыгодно отклоняться от предложенного синтетического равновесия.