ε-субградиенты в методах декомпозиции по переменным для некоторых задач оптимизации - Лаптин, Ю.П. (Теорія оптимальних рішень, 2003)
Рассматривается декомпозиция блочных задач выпуклого программирования со связывающими переменными. Исследуются свойства подзадач, полезные при вычислении ε-субградиентов целевых функций по связывающим переменным. Предлагаются некоторые алгоритмы решения рассматриваемой задачи. Розглядається декомпозиція блочних задач опуклого програмування зі зв’язуючими змінними. Досліджуються властивості підзадач, корисні при обчисленні ε-субградієнтів цільових функцій за зв’язуючими змінними. Пропонуються деякі алгоритми розв’язування задач, які розглядаються. Decomposition of block convex problems with linking variables is discussed. Block functions are defined on restricted sets. We analyze the subproblem properties which are useful for calculaiting ε -subgradient of the object function by linking variables. Some algorithms are proposed for solving such problems. Computational experiment results are discussed.