К решению некоторых задач проектирования в оперативном режиме - Билецкий, В.И. (Теорія оптимальних рішень, 2003)
В работе приводится постановка общей задачи корректирования основных параметров проектной линии (КОППЛ) железной дороги. Описывается суть алгоритма решения частичных задач КОППЛ со специфической схемой отбора пошаговых перспективных вариантов. Указывается на его преимущества при решении задач в оперативном режиме. У роботі наводиться постановка загальної задачі коректування основних параметрів проектної лінії (КОППЛ) залізниці. Описується суть алгоритму розв’язування часткових задач КОППЛ із специфічною схемою відбору покрокових перспективних варіантів, вказується на його переваги при розв’язуванні задач в оперативному режимі. The paper states a general problem conserned with correcting main parameters of project line of a railroad. An algorithm is described that is used to solve partial CMPPL problems with a specific schemes of choice of step-by-step advenced versions. Its advantages are pointed to when problems are solved in the operation mode.