Задача знаходження оптимальних параметрів однорідного оптичного покриття - Міца, О.В.; Стецюк, П.І. (Теорія оптимальних рішень, 2003)
Наведена багатоекстремальна задача нелінійного програмування для знаходження оптимальних параметрів однорідного оптичного покриття. Проведено порівняльний чисельний аналіз ряду методів нульового та першого порядку для знаходження її глобального екстремуму. Приведена многоэкстремальная задача нелинейного программирования для нахождения оптимальных параметров однородного оптического покрытия. Проведен сравнительный численный анализ ряда методов нулевого и первого порядков для нахождения ее глобального экстремума. The multiextremal nonlinear programming problem for finding optimal parameters of homogeneous optical covering is given. The comparative numerical analysis of a number of the zero- and firstorder methods for finding its global extremum is carried out.