Стан та перспективи впровадження нанотехнологій у біології та медицині (за матеріалами наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 29 квітня 2015 року) - Чехун, В.Ф. (Вісник НАН України, 2015)
Наведено основні результати ряду унікальних комплексних досліджень і
технологічних розробок, що не лише розкривають механізми взаємодії нанорозмірних систем, а й створюють практичну платформу для впровадження нових підходів діагностики і терапії в клінічну практику. Изложены основные результаты ряда уникальных комплексных исследований и технологических разработок, не
только раскрывающих механизмы взаимодействия наноразмерных систем, но и создающих практическую платформу для внедрения в клиническую практику новых подходов диагностики и терапии. The main results of a number of unique complex researches and technology developments, which reveal not only the
mechanisms of interaction of nanodimensional systems, but also create the platform for practical implementation of new
diagnostic and therapeutic approaches into clinical practice, are presented.