Проблеми солоного вугілля України - Круть, О.А.; Дунаєвська, Н.І. (Вісник НАН України, 2015)
На основі оцінки сучасних технологічних процесів гірничозбагачувального
виробництва розглянуто шляхи розв’язання проблеми промислового використання солоного вугілля в теплоенергетиці України. На сьогодні впровадження запропонованого підходу є найбільш економічно доцільним порівняно з іншими технологіями з підготовки, перетворення і отримання кондиційного палива з такого вугілля. На основе оценки современных технологических процессов горно-обогатительного производства рассмотрен
путь решения проблемы производственного использования соленого угля в теплоэнергетике Украины. На сегодня внедрение предложенного подхода является наиболее экономически обоснованным по сравнению с другими
технологиями по подготовке, преобразованию и получению кондиционного топлива из такого угля. Based on the analysis of modern technological processes of coal cleaning/washering the ways to solve the issues of
industry usage of high chlorine coal in energy sector of Ukraine have been proposed. Accounting for the up-to-date
developments in the above field, it is considered that proposed approach is the best economically feasible one compared
to other technologies on coal handling, cleaning and production of proper coal product.