Віковий рух географічного полюса Землі: пріоритет відкриття за астрономічними спостереженнями (до 135-річчя від дня народження академіка О. Я. Орлова) - Корсунь, А.О. (Вісник НАН України, 2015)
Статтю присвячено відновленню пріоритету відомого астронома і геофізика, видатного гравіметриста, одного з творців геодинаміки академіка АН УРСР Олександра Яковича Орлова (1880—1954), який за даними
астрономічних спостережень уперше визначив параметри такого глобального явища, як віковий рух географічного полюса Землі.