Людина, далека від байдужості (до 70-річчя академіка НАН України В. М. Локтєва) - Григорчук, М.І.; Понежа, О.О. (Вісник НАН України, 2015)
3 травня 2015 р. виповнилося 70 років відомому українському фізику-теоретику, члену Президії НАН України, доктору фізико-математичних
наук, професору, академіку НАН України Вадиму Михайловичу Локтєву.