Моделирование теневой экономики на основе методов таблиц "затраты-выпуск” - Карпец, Э.П.; Кикоть, А.Ф.; Панасенко, С.В. (Теорія оптимальних рішень, 2012)
Описаны возможные подходы оценки и моделирования процессов тенизации экономики. Предложено использовать в качестве метода исследования проблемы комплекс методов формирования и реализации таблицы «затраты-выпуск». Сравнение денежных потоков по отдельным секторам экономики с соответствующими фактическими данными финансовой статистики позволяет выявить теневые элементы экономики. Наведено можливі підходи оцінки та моделювання процесів тінізації економіки.Запропоновано використовувати, як метод дослідження даної проблеми, комплекс методів формування та реалізації таблиці «витрати-випуск». Порівняння грошових-фінансових потоків за окремими секторами економіки з відповідними фактичними даними фінансової статистики дозволить виявити тіньові елементи економіки. The possible approaches, and evaluation of process modelingshadowing of the economy. Proposed use kachetve research method issues a set of methods of forming and realization of the table, Input-Output. Comparison of money on individual sectors of the economy with appropriate evidence of financial statistics reveals the shadowy elementsof the economy.