Оператор Шредінгера з δ'-потенціалом - Головатий, Ю.Д.; Манько, С.С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Вивчено одновимiрнi оператори Шредiнгера з псевдопотенцiалами, що мiстять похiдну функцiї Дiрака. Запропоновано нову сiм’ю самоспряжених операторiв, що вiдповiдає формальним диференцiальним операторам -(d²)/(dx²) + U(x) + αδ'(x). The 1-dimensional Schrödinger operators with pseudopotentials involving the derivative of the Dirac function are investigated. We present a new family of self-adjoint operators which correspond to the formal differential operators -(d²)/(dx²) + U(x) + αδ'(x).