Об одном обобщении контрольного примера Л.С. Понтрягина - Чикрий, Г.Ц. (Теорія оптимальних рішень, 2013)
На основе подхода, связанного с растяжением времени, решается игровая задача о геометрической встрече управляемых систем высших порядков, являющаяся обобщением контрольного примера Л.С. Понтрягина. Получены условия на параметры систем, достаточные для успешного завершения игры из любых начальных состояний. На базі підходу, пов’язаного з розтягуванням часу, вирішується ігрова задача про зустріч керованих систем вищих порядків, яка є узагальненням контрольного прикладу Л.С. Понтрягіна. Отримано умови на параметри систем, що є достатніми для успішного завершення гри при довільних початкових умовах. The game problem of meeting of two higher-order controlled objects, beeng a generalization of Pontryagin’s model example, is solved on the basis of time-dilatation approach. Conditions on the systems parameters, sufficient for the game termination under all initial states, are derived.