Про ефективний метод розв'язування некоректних задач з розрідженими матрицями - Попов, О.В. (Теорія оптимальних рішень, 2013)
Для знаходження наближень з наперед заданою точністю до нормального узагальненого або до зваженого нормального узагальненого розв’язків системи лінійних алгебраїчних рівнянь з додатно напіввизначеною симетричною розрідженою матрицею. Запропоновано метод триетапної регуляризації. Для нахождения приближений с наперед заданной точностью к нормальному обобщенному или к взвешенному нормального обобщенному решениям системы линейных алгебраических уравнений с положительно полуопределенной разреженной симметричной матрицей предложен метод трехэтапной регуляризации. A three-staged regularization method is proposed for the finding within a priori given accuracy of approximations either to normal generalized or weighted normal generalized solutions of linear algebraic system with positive semi-defined sparse symmetric matrix.