Оптимальне завантаження енергосистеми з відключенням енергоблоків - Лиховид, О.П.; Фесюк, О.В.; Івлічев, А.В. (Теорія оптимальних рішень, 2013)
Розглядається задача знаходження оптимального завантаження енергосистеми з відключенням енергоблоків та врахуванням «екологічних» обмежень. Наведені математична модель задачі, її реалізація на мові моделювання AMPL та результати тестування на сервері NEOS програмою Gurobi. Рассматривается задача нахождения оптимальной загрузки энергосистемы с отключением энергоблоков и с учетом «экологических» ограничений. Приведены математическая модель задачи, ее реализация на языке моделирования AMPL и результаты тестирования на сервере NEOS программой Gurobi. The problem of finding optimal load of power system with units disabling and with account of «environmental» constraints is considered. A mathematical model of the problem, the implementation in AMPL modeling language and test results on NEOS server by Gurobi program are given.