Вывод первого и второго стандартных пределов из единой системы неравенств - Мироненко, Л.П.; Петренко, И.В. (Искусственный интеллект, 2013)
Целью статьи является универсальный подход к стандартным пределам в теории пределов. Кроме стандартных пределов, в рамках теории, получены все следствия из них.
Предложенный подход проще общепринятого. Метою статті є універсальний підхід обчислювання стандартних границь в теорії границь. Підхід
може бути застосованим до обох границь одночасно, що значно спрощує отримання результатів. Крім
визначення стандартних границь, отримано всі наслідки з них у рамках запропонованої теорії. На
нашу думку, цей підхід більш привабливий, ніж звичайний. The purpose of the paper is an universal approach for obtaining the standard limits in the elementary theory
of limits. The method can be applied to both standard limits simultaneously, that makes the theory
more universal. Besides, the theory gives some new representations of the standard limits.