KAIRYO-KAIZEN- И PCM-DM-системы: сравнительный анализ. Часть 2 - Севастьянов, А.К. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2013)
Рассматривается системный подход к анализу PCM-DM- систем на примере импульсно-кодовой модуляции, дельта- модуляции, полномерно-разностного кодирования. Проведён анализ PCM-DM-систем на примере системного подхода в сфере цифровой связи и телеизмерений. Эти системы основаны на представлении непрерывных сообщений в виде полномерно-разностных отсчётов и обладают следующими системными принципами: последовательного кодирования; параллелизма; развертки; слежения; многозначности; обнаружения разладки; регенерации; робастности; неопределённости. Рассматриваемые принципы являются методической основой построения процессов (и/или систем) с быстро стареющей информацией (менеджмент процессами, менеджмент временем, менеджмент стоимостью). Правильные системные принципы обладают способностью адаптации к системам любого иерархического уровня и любой предметной области, т.е. такие принципы являются жизнеспособными и универсальными. Розглядається системний підхід до аналізу PCM-DM-систем на прикладі імпульсно-кодової модуляції, дельта-модуляції, повномірно-різницевого кодування. Проведено аналіз PCM-DM-систем на прикладі системного підходу у сфері цифрового зв’язку і телевимірювань. Ці системи засновані на представленні безперервних повідомлень у вигляді повномірно-різницевих відліків і мають наступні системні принципи: послідовного кодування, паралелізму, розгортки, стеження, багатозначності, виявлення розладнання, регенерації, робастності, невизначеності. Ці принципи є методичною основою побудови процесів (і/або систем) зі швидко старіючої інформацією (менеджмент процесами, менеджмент часом, менеджмент вартістю). Правильні системні принципи мають здатність адаптації до систем будь-якого ієрархічного рівня і будь-якої предметної галузі, тобто такі принципи є життєздатними і універсальними. A system approach to the analysis of PCM-DM- systems is considered on the example of pulse code modulation, delta modulation, full-differential coding. PCM analysis is carried out on the example of system approach in the sphere of digital communication and telemetry. These systems are based on submission of continuous messages in the form of full-differential counting and have the following system principles: consecutive coding; overlapping; development; tracking; polysemy; discord detection; regeneration; robustness; uncertainty. The considered principles are a methodical basis of creation processes (and/or systems) with quickly growing old information (management by processes, management by time, management by cost). The correct system principles have the ability of adaptation to systems of any hierarchical level and any subject domain, i.e. such principles are viable and universal.