Исследования беспазовых электрических машин с постоянными магнитами - Афонин, А.А.; Гребеников, В.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Наведено результати дослiдження розподiлу магнiтного поля i електромагнiтних моментiв для трьох типiв магнiтних систем електричних машин з постiйними магнiтами цилiндричної конфiгурацiї. Запропонований i проаналiзований пiдхiд до побудови магнiтних систем ротора складної конфiгурацiї, що складається з постiйних магнiтiв i феромагнiтних сегментiв. Показано, що використання таких магнiтних систем дозволяє набувати пiдвищених значень як iндукцiї магнiтного поля в повiтряному зазорi, так i електромагнiтних моментiв в цилiндричних електричних машинах з подвiйним ротором. The research results on the magnetic field distribution and electromagnetic torques for three cylindrical types of magnetic systems of electrical machines with permanent magnets of cylindrical configuration are presented. An approach to design combined magnetic systems with complex configurations of a rotor consisting of permanent magnets and ferromagnetic segments is proposed and analyzed. It has been shown that the application of the proposed magnetic systems allows one to improve the magnetic flux density in the air gap and electromagnetic torques in cylindrical electric machines with double rotor.