Пайка сегнетоэлектрической керамики в атмосфере чистого кислорода - Найдич, Ю.В.; Сидоренко, Т.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Вперше проведенi експерименти iз змочування сегнетоелектричного матерiалу на базi BaTiO3 в атмосферi чистого кисню. Розроблена технологiя паяння BaTiO3-керамiки у повiтряному середовищi та в атмосферi чистого кисню, а також спосiб нанесення покриттiв з високою адгезiєю з використанням металiчних розплавiв, якi мiстять елементи з високою спорiдненiстю до електрона. Розробленi технологiї дозволяють значно пiдвищити адгезiйну мiцнiсть покриттiв та паяних з’єднань, а також розширюють i вiдкривають новi можливостi створення рiзних приладiв та пристроїв. For the first time, the wetting experiments in pure oxygen atmosphere for a ferroelectric material on the BaTiO3 basis are carried out. The brazing technology in air and in pure oxygen for ferroelectric ceramic materials on the basis of BaTiO3 between themselves and with metals and a method of plating of a coating with high adhesion using metal melts which contain elements with high affinity to electrons are developed. These technologies allow one to increase considerably the adhesive strength of a coating and brazed connections and open new opportunities for the creation of various devices.