Адаптація до голосу нового диктора на прикладі спонтанного мовлення з корпусу АКУЕМ - Юхименко, О.А.; Пилипенко, В.В.; Селюх, Р.А. (Искусственный интеллект, 2013)
Стаття присвячена питанням адаптації до голосу нового диктора попередньо створених систем пофонемного розпізнавання мовлення. Представлені результати трьох експериментів, проведених з використанням даних мовленнєвого корпусу АКУЕМ. Надається порівняльний аналіз з результатами попередніх досліджень з адаптації. Статья посвящена вопросам адаптации к голосу нового диктора предварительно созданных систем пофонемного распознавания речи. Представлены результаты трех экспериментов, проведенных с использованием данных речевого корпуса АКУЕМ. Приводится сравнительный анализ с результатами предшествующих исследований по адаптации. This article is devoted to the problems of adaptation to new announcer voice for speech recognition systems. The results of three adaptation experiments based on AKUEM speech corpus are described. Comparison with previous experiments are discussed.