Оперативне розпізнавання фрагментів і комплексів сигналів та виділення об’єктів відеоданих засобами об’єктних систем безпровідних мереж - Шевчук, Б.М.; Задірака, В.К.; Фраєр, С.В.; Луц, В.К. (Искусственный интеллект, 2013)
З метою підвищення ефективності передачі моніторингових даних в безпровідних мережах, включаючи
вибірки сигналів, кадрів відеоданих та масивів даних, у статті запропонований ефективний за швидкодією
і точністю кодування метод розпізнавання найбільш інформативних фрагментів сигналів та об’єктів
зображень. Метод орієнтований на реалізацію об’єктними та бортовими засобами, які входять до складу
абонентських систем безпровідних мереж. Для накопичення та передачі достовірних моніторингових
даних у статті запропонований підхід до виявлення найбільш інформативних комплексів і фрагментів
сигналів та контурів об’єктів зображень з урахуванням якісного кодування амплітудно-часових
характеристик суттєвих та вагомих відліків обвідних сигналів і відеосигналів, а також на основі визначення
показників інформативності суттєвих і вагомих відліків сигналів і відеосигналів. С целью повышения эффективности передачи мониторинговых данных в беспроводных сетях, включая
выборки сигналов кадров видеоданных и массивов данных, в статье предложен эффективный по
быстродействию и точности кодирования метод распознавания наиболее информативных фрагментов
сигналов и объектов изображений. Метод ориентирован на реализацию объектными и бортовыми
средствами, которые входят в состав абонентских систем беспроводных сетей. Для накопления и
передачи достоверных мониторинговых данных в статье предложен подход к выявлению наиболее
информативных комплексов и фрагментов сигналов и контуров объектов изображений с учетом
качественного кодирования амплитудно-временных характеристик существенных и весомых отсчетов
обводных сигналов и видеосигналов, а также на основе определения показателей информативности
существенных и весомых отсчетов сигналов и видеосигналов. To increase the efficiency of monitoring data transmission in wireless networks, including sample signals and sets
of frames of video data proposed in the paper is effective for the speed and accuracy of coding recognition method
more informative fragments signal and image objects. The method of implementation of object-oriented and
onboard tools that are part of the user’s wireless networks. For storage and transmission of reliable monitoring data
in the article proposed an approach to identify the most informative complexes and fragments of signal and image
object boundaries based on qualitative coding amplitude-time characteristics of significant and compelling
readings bypasses of signals and video signals as well as on the determination of informative material and strong
signals and video samples.