The model of quality assessment of automatically adjusted responsive web pages and applications - Plechawska-Wojcik, M. (Искусственный интеллект, 2013)
The paper presents a model, which can be applied to Graphical User Interface testing. The model is dedicated especially to web pages and web applications created using Responsive web design. The procedure is based on expert method and cognitive walkthrough. The paper outlines contain the description of responsive web design, used methodology, GUI evaluation process and the application description. У статті наведено модель, яка може бути застосована для тестування графічного інтерфейсу користувача. Особливо модель призначена для веб-сторінок та веб-додатків, створених за допомогою використання технологій адаптивного веб-дизайну. Процедура заснована на методі експертного і когнітивного покрокового огляду. У статті наведено опис адаптивного веб-дизайну, методології, що використовується, процесу оцінки графічного інтерфейсу користувача інтерфейсу та додатка. В статье представлена модель, которая может быть применена к тестированию графического интерфейса пользователя. Модель предназначена особенно для веб-страниц и веб-приложений, созданных с ис- пользованием технологий aдаптивнoгo (отзывчивoгo) веб-дизайнa. Процедура основана на методе экспертного и когнитивного пошагового обзора. В статье изложенo описание отзывчивoгo веб-дизайнa, использованнoй методологии, процессa оценки интерфейса и приложения.