Геоінформаційна технологія формування кадастру емісій парникових газів у електроенергетичному секторі України - Топилко, П.І.; Бунь, Р.А. (Искусственный интеллект, 2013)
Розроблено математичні моделі для просторового аналізу процесів емісії парникових газів внаслідок
спалення викопного палива для виробництва електроенергії в Україні. Створено геоінформаційну
технологію, яка дає можливість формувати георозподілену базу даних емісій та будувати просторові
кадастри емісій парникових газів при виробництві електроенергії в Україні. Создана геоинформационная технология, которая дает возможность формировать геораспределенную
базу данных эмиссий и строить пространственные кадастры эмиссий парниковых газов при производстве
электроэнергии в Украине. Mathematical models for spatial analysis of emission of greenhouse gases from burning fossil fuels for
electricity production in Ukraine have been created. Geoinformation technology, that builds georeferenced
database for the spatial analysis of emissions of greenhouse gases, and forms a spatial cadastre of emissions
in electricity production sector of Ukraine, has been elaborated.