Метод та інформаційна технологія озвучення математичних формул українською мовою - Давидов, М.В.; Лозицький, О.А.; Пасічник, В.В. (Искусственный интеллект, 2013)
У даній статті досліджується проблема автоматичного озвучення математичних формул та символів.
Авторами отримані практичні результати, які дають змогу розробити достатньо якісну програму
озвучення формул українською мовою. У результаті роботи розроблено інформаційну технологію
перетворення математичних формул із різних форматів у мову MathML та генерування текстових
файлів для озвучення українською мовою. В данной статье исследуется проблема автоматического озвучивания математических формул и символов.
Авторами получены практические результаты, позволяющие разработать достаточно качественную
программу озвучивания формул на украинском языке. В результате работы разработана информационная
технология преобразования математических формул различных форматов в язык MathML и создание
текстовых файлов для озвучивания на украинском языке. This article contains problem of automatic speech mathematical formulas and symbols. The authors obtained practical
results that allow to develop the quality mathematical speech system. As a result was developed information
technology of mathematical formulas transformation with different formats and text files for speech generation in
Ukrainian.