Прямая и обратная задачи магнитометрии для совокупности горизонтально расположенных круговых цилиндрических тел - Булах, Е.Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Наведено розв’язок прямої й оберненої задач магнiтометрiї у класi горизонтально розташованих колових цилiндрiв. Акцентовано увагу на можливостi застосування цього розв’язку для побудови аналiтичної моделi початкового зовнiшнього поля, для оцiнки мiсцеположення намагнiчених рудних тiл, для конструювання складної геологiчної моделi, маси якої можуть зумовлювати спостережне поле. The solution of the direct and inverse problems of magnetometry in a class of horizontally located circular cylinders is given. The attention is paid to opportunities to use this solution for the construction of an analytical model of the initial external field, for the estimation of a site of magnetized ore bodies, and for designing a complex geological model, whose weights can cause the observed field.