Концептуальні проблеми радіометричних вимірювань низькоінтенсивних НВЧ-сигналів з періодичним порівняння - Куценко, В.П. (Искусственный интеллект, 2014)
Розглянуті радіометричні методи вимірювання параметрів низькоінтенсивних сигналів НВЧ-діапазону з
періодичним порівнянням. Досліджені джерела похибок вимірювання сигналів, які порівнювані і навіть
менші рівня власних шумів вхідних елементів радіометрів. Визначено, що при комутаційно-модуляційному
перетворенні низькоінтенсивних сигналів суттєвий вплив починають мати власні шуми комутуючих
елементів, зокрема, теплові, а також шуми і наводки підсилювачів і інших масштабних перетворювачів
одноканальних трактів. У наслідок недостатнього опрацювання в радіометрії проблем періодичного
порівняння низькоинтенсивних НВЧ-сигналів, з урахуванням специфіки прикладних завдань, вимагається
удосконалення теорії вимірів і перетворення параметрів цих сигналів. Рассмотрены радиометрические методы измерения параметров низкоинтенсивных сигналов СВЧ-диапазона с периодическим сравнением. Исследованы источники погрешностей измерения сигналов,
сравнимых и даже меньше уровня собственных шумов входных элементов радиометров. Определено,
что при коммутационно-модуляционном преобразовании низкоинтенсивных сигналов существенное
влияние оказывают собственные шумы коммутирующих элементов, в частности, тепловые, а также
шумы и наводки усилителей и других масштабных преобразователей одноканальных трактов. Вследствие
недостаточной проработки в радиометрии проблем периодического сравнения низкоинтенсивных СВЧ-сигналов, с учетом специфики прикладных задач, требуется усовершенствование теории измерений и
преобразования параметров данных сигналов. The aerophare methods of measuring of parameters are considered low intensive over high-frequency signals with
periodic comparison. The sources of errors of measuring of signals comparable and even less level of own noises of
entrance elements of radiometers are investigational. It is certain that at interconnect-modulation transformation low
of intensive signals substantial influence is rendered by own noises of elements, in particular, thermal, and also noises
and aiming of strengtheners and other scale transformers one channel highways. In investigation of the insufficient
working in radiometry of problems of periodic comparison low intensive over high-frequency signals, taking into
account the specific of the applied tasks, the improvement of theory of measuring and transformation of parameters of
these signals is required.