Мікрохвильова експертна система контролю температури в скловарильній печі - Куценко, В.П. (Искусственный интеллект, 2014)
Розроблено мікрохвильова експертна система для автоматизації контролю температури в скловарильній печі
із застосуванням власних радіотеплових сигналів від розплаву скломаси і алгоритм оптимального управління
процесом. За рахунок застосування чотирьохканального методу вимірювання потужності радіотеплових
сигналів з використанням приймальних НВЧ-антен забезпечено точність контролю температури скломаси в
межах декількох градусів. Разработана микроволновая экспертная система для автоматизации контроля температуры в стекловаренной
печи с применением собственных радиотепловых сигналов от расплава стекломассы и алгоритм оптимального
управления процессом. За счет применения четырехканального метода измерения мощности радиотепловых
сигналов с использованием приемных СВЧ-антенн обеспечена точность контроля температуры стекломассы
в пределах нескольких градусов. Developed micro-expert system to automate the control of temperature in the melting furnace with its own radio
thermal signals from the glass melt and the algorithm for optimal process control. Due to application of fourchannel
method of measuring of power of radiothermal signals with the use of waiting rooms of UHP-aerials exactness of
control of temperature of glass of mass is provided within the limits of a few degrees.